Halet- i Ruhiye / Film Müzikleri

/ /
Kişisel en iyi listelerimi paylaşayım dedim. Zamana / mekana / ruh halime göre, saatlik farkla değişim gösterebilir. Herhangi bir kategoriye, sıralamaya dahil değiller.

1 - Trois couleurs : Bleu / Üç renk : Mavi - Özgürlük kavramı üzerinden ilerleyen filmin, anlatım dili, Juliette Binoche'nın oyunculuğu, üçlemenin en önemli filmi olmasının yanında benim için en can alıcı ve kilit noktası Zbigniew Preisner tarafından neşredilen müzikleridir.

2 - The Piano / Piyano : Michael Nyman'dan tüm zamanların en depresif, kasvetli, bütünü enstrümantal parçalardan oluşan kış albümü.

3 - The İnsider / Köstebek : Michael Mann'ın yakın plan çekimleriyle boğduğu filmin, aynı belirsizlik ve kararsızlığı tamamlayan, Pieter Bourke , Lisa Gerrard , Graeme Revell
tarafından icra edilen müzikleri daha birkaç gün önce tekrar aklıma düştü. Alıp götüren, uzun bir süre geri getirmeyen türdendir.

4 - Before the Rain / Yağmurdan Önce : Kelimeler, yüzler, fotoğraflar isimli üç başlıktan oluşan, Milcho Manchevski'nin yönettiği filmin en önemli özelliklerinden biri Makedonya topraklarında çekilen ilk film olması. Zoran Spasovski, Zlatko Origjanski, Goran Trajkoski / Anastasia imzasını taşıyan müzikler ise ritmi ile filme kusursuz bir şekilde ayak uyduruyor.

5 - Kafka : Steven Soderbergh - Cliff Martinez ikilisinden ruhsal bozukluk yaratacak türde bir film ve müzikler. Red Hot Chili Peppers'ın eski davulcusu Martinez'in diğer işlerine göre daha az bilinir. İkili daha önce, Solaris, The Limey ve Traffic filmlerinde de birlikte çalışmıştı.

0 yorum:

info

gorkemcanuygun@gmail.com
görkem_cu
pan
eda

mass

 
Copyright © 2010 Postmonkey, All rights reserved
Design by DZignine. Powered by Blogger