Etik

/ /
Böyle bir konuyu burada detaylandıracak değilim. İlgili kanunların, evrensel adalet ve ahlak anlayışının, çoğul tartışmaların muhattabı değilim. Birileri bunu anlayacak, bir kaç kişi hoşgörü ve terbiye sahibi olacak düşüncesine / hayalgücüne sahip hiç değilim. Kızgınım. Nedeni, daha önce bu blogda paylaşmış olduğum fotoğrafların, keşfedilmesi, göz önünde olmasıyla, internet üzerindeki başka bloglarda, farklı uzantılardaki web sitelerinde, belki yazılı basında bile, izinsiz, isimsiz ve eser sahibi / sorumlusu ile en ufak iletişim olmadan yayınlanması ve en can alıcı noktası ile eser sahibinin bu durumdan negatif etkilenecek olması. İlgili gönderiyi buradan kaldırmak durumunda olmam, dakikalarca izlediğim, ufkumu açan çalışmaları başkalarına göstermekten artık korkuyor olmam, bu emek sömürüsünün tek çözümünü kendi içimde, dışarıya ifade edemeyecek şekilde bulmam. Lakin zihnim buradan kaldırdığım fotoğrafların güzelliği ile dolu. Belki de sadece bu yüzden benim tartışmam burada bitti.

1 yorum:

{ Kabakulak Kocakulakoğlu } on: 10/28/2010 dedi ki...

etik dediğin anlamını bilenler açısından güzel, kullanışlı. Bu birinin üstünde gördüm bayıldım bende istiyorum demekten çok bunun çakmasını yaparsak süper satarız arasındaki fark kadar beyini farklara ceza ettirmiş bir gudubet. Herkesin başında var ve kötü.

Heryere bu çoh kötü yapanın Allah belasını versin iki topuu bi araya gelmesin diye yazmahsa çözüm hepimiz yazalım ama bunun da çakması çıkacaksa biri bize çaksın kurtulalım.

info

gorkemcanuygun@gmail.com
görkem_cu
pan
eda

mass

 
Copyright © 2010 Postmonkey, All rights reserved
Design by DZignine. Powered by Blogger