Little Dragon

/ /
İskandinavların müzikal faaliyetlerini 80'li yılların Eurovision yarışmaları ve Modern Talking (hit parçaları Brother Loui Loui Loui) ya da ABBA (çok severim) ile sınırlı sananlar yanılıyordu. Zira bu kuzey memleketlerinin 90'lı yıllarda başlayan atağı dur durak bilmedi.
2006'dan beri Little Dragon ismi altında müzik yapan İsveçliler var gezegenimizde. Myspace sayfalarına girip bir kulak vermenizi tavsiye ederim.
Vokaller Yukimi Nagano isimli yarı İsveçli yarı, isminden de anlaşıldığı gibi, Japon kadına ait. Sesi nu-jazz, lounge sevenlere yabancı gelmeyebilir çünkü Yukimi Nagano daha önce bir çok Koop şarkısında, hatta Hird'in bir kaç parçasında vokallerini duyduğumuz biri. Ben sesini ilk kez Koop şarkılarında duyduğumda kendisini siyahi sanmıştım, İsveçli Japon çıktı... Globalleşen dünya vesaire vesaire, dır dır dır...
Ne diyordum? Evet. Fakat Koop dedik, Hird dedik diye Little Dragon'dan "lounge music" beklenmesin. Nedir peki tarzları? Daha gitarlı, daha akustik davullu, az elektro numaralar çeken, sevimli ve yer yer enerjik şarkıları olan, özellikle bas melodilerine kulak verilmesi gereken bir tarz işte... Çok beğeniyorum.
Şimdilik bildiğim kadarıyla kendi isimlerini taşıyan tek bir albümü olan grup, Yukimi Nagano ve lise arkadaşlarından oluşuyormuş. Şu aralar da Avrupa turnesindeymiş. Gidebilen gitsin bence konserlerine. Dinleyebilen herkes de şarkılara bir kulak versin derim. Bu kadar.

1 yorum:

{ gorkem_cu } on: 3/14/2009 dedi ki...

übermiş deniz ne yalan söyleyeyim.

info

gorkemcanuygun@gmail.com
görkem_cu
pan
eda

mass

 
Copyright © 2010 Postmonkey, All rights reserved
Design by DZignine. Powered by Blogger